понедельник, 28 октября 2019 г.

       З метою вшанування 75 річниці  героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні бібліотекою та клубом проведено історичну годину пам"яті "У війні палала рідна Україна".


Бої відшуміли, скінчилась війна,Та в пам"яті житиме довго вона.У пам"яті тих, хто війну ту пройшов,У пам"яті житимуть, хто не прийшов.Вам пам"ять. Герої, вам честь та хвалаНіколи в віках не померкне вона.


        Цей день відзначається сьогодні, 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України, згідно Указу Президента України "Про день визволення України від фашистських загарбників".         Ганна Юріівна Біган провела історичний екскурс визволення України від фашизму. Вона наголосила, що саме в ході Другої світової війни 1941-1945 років за підрахунками істориків, в результаті воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн.рад. воїнів, понад 2 млн. українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл.         Бібліотекар ознайомила присутніх з книгами, що були представлені на книжковій виставці "28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників"         На закінчення зав.бібліотекою наголосила, що в цей день ми низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам. Уславлюємо тих, хто в тилу ворога самовідданою працею наближав їх розгром та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.





Комментариев нет:

Отправить комментарий