четверг, 14 ноября 2019 г.

     День української писемності та мови - традиційне свято, що відзначається 9 листопада ще з 1997 року. Неможливо не погодитися, що цей день є чи не найважливішим для нашого підростаючуго нового українського покоління.
     З цієї нагоди проведено літературну годину:
"Велична і свята, наша мова - золота". Навіщо нам мова? - з такими словами до присутніх звернулася бібліотекар і запрпонувала дітям подумати над тим, що для кожного з них означає "українська мова". Мова - це тільки засіб передавання інформації та комунікації чи щось більше? Чому важливо вивчати та поширювати українську мову? Учні старших класів: Граб Валерія, Терпак Ольга, Малеш Антоніна, Цмур Олександра поміркували над роллю української мови у комунікації нашого народу, пригодами, з якими перепонами вона зіштовхувалася і чому. Після обговорення Плакош Дарина та Гапак Віка уголос прочитали висловлювання великих діячів України, таких як В.Сухомлинський, О.Гончар, Ліна Костенко про мову.
    Ганна Біган коротко розповіла про історію виникнення Дня української писемності та мови та ознайомила присутніх з презентацією:
"Рідна мова - калинова".
    Плекати українське слово та пам"ятати пращурів - ось найдієвіший інструмент у боротьбі з посяганням не тільки на мову, а й на нашу державність! - такими словами закінчила літературну годину бібліотекар.






Комментариев нет:

Отправить комментарий