понедельник, 14 октября 2019 г.

             14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій країні відзначається День Українського Козацтва та День Захисника України. З цієї нагоди, бібліотекою та клубом, з учнями Раківської ЗОШ І-ІІ ступенів проведено пізнавально-історичний урок: "Нащадки козацької слави". Нетрадиційно та цікаво під час уроку пройшла презентація книжкової виставки: "Козацька Покрова". Вчитель історії, Цмур Мар"яна Василівна, коротко і цікаво розповіла присутнім про "Країну козаків", яка простяглася від Рашкова до Путивля. Активні користувачі бібліотеки: Граб Валерія, Терпак Ольга, Плакош Дарина, Цмур Олександра розповіли про славетних гетьманів: Дмитра Вишневецького, Пилипа Орлика, Івана Мазепу, Петра Дорошенка, про козацький малиновий прапор.
             Про свято Покрови Пречистої Богородиці, яке з давніх давен зміцнювало в душах козаків надію та опіку і заступництво Матері Божої розказала Біган Ганна Юріївна. Молодші користувачі взяли активну участь у вікторині :
"Козацькі повір"я і звичаї", яку підготувала і провела завбібліотекою. Також діти подивились мультфільми про дивовижні пригоди козаків. Присутні мали змогу оглянути історичні романи присвячені даній тематиці. День Українського Козацтва - це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формуванні української народності та досягнення Україною своєї Незалежності.






Комментариев нет:

Отправить комментарий