понедельник, 27 января 2020 г.

          Сьогодні з учнями 5-6 класів Раківської ЗОШ проведено годину пам"яті жертв Голокосту "Пам"ятай минуле, заради майбутнього".  
       "Будь-яке переслідування та знущання над людиною - злочин, а коли йде знищення людей за національною ознакою – це геноцид. Тотального винищення в роки Другої світової війни зазнали євреї та роми, яких розстрілювали та закатовували фашисти в концентраційних таборах. Голокосту - геноциду єврейської раси в роки Другої світової війни, піддалися понад 6 млн євреїв" - з такими словами розпочала годину пам"яті  бібліотекар.
       Ганна Юріївна Біган наголосила присутнім, що Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був  встановлений згідно резолюції 60/7 Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року і відзначається щорічно 27 січня. Ця дата обрана не випадково, адже саме 27 січня 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц (польська назва - Освенцім), в якому за роки війни - з 41-го по 45-й - було вбито більше 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями.
           Мар"яна Василівна Цмур, вчитель історії Раківської ЗОШ І-ІІ ступенів розповіла про злочини, скоєні нацистами під час окупації України в роки Другої світової війни. Діти мали змогу ознайомитися з матеріалами, які були представлені на виставці:
"Голокост: біль втранечих поколінь". Пам"ятати і не повторювати помилки минулих поколінь - це те, ради чого ми провели цей захід.





Комментариев нет:

Отправить комментарий