среда, 22 января 2020 г.

             В історії становлення незалежності нашої країни особливе місце займає день, 22 січня 1919 року. Більше, як 100 років тому Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. З цієї нагоди з"єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою українці відзначають як День соборності України.
             До цієї видатної події в бібліотеці, разом з клубом, з учнями 9-го класу Раківської ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов інформаційний урок державності:
"Україно! Соборна державо, сонценосна колиско моя", метою якого було формування національної свідомості та виховання почуття патріотизму у підростаючого покоління. Для присутніх було оформлено книжкову виставку - презентацію: "22 січня - День Соборності України". Бібліотекар розповіла присутнім про історичні події тих років, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність. Також з учнями 5-го класу Раківської ЗОШ І-ІІ ступенів завклубом провела інтегровану гру-вікторину:"Соборна моя, Україно!"








Комментариев нет:

Отправить комментарий