среда, 19 февраля 2020 г.

           Щоб ознайомити вихованців Раківського ДНЗ з виробами народних умільців, своїх земляків, з ремеслами, якими вони володіли, примножувати і берегти традиції і звичаї нашого народу, виховувати бережливе ставлення до праці дорослих у бібліотеці разом з клубом проведено урок народознавства: "Давні ремесла нашого народу".
          З давніх-давен у нашому краї з покоління в покоління народні майстри передають своє ремесло, яке і донині ще існує і радує людей своєю чарівною принадою. Недарма мистецтво нашого народу визнано одним із найбагатших і найкращих у світі. Вишивальниці і ткачі, гончарі та різьбярі, що жили в нашому краї, виробляли різноманітні речі побуту. І сьогодні ми розглянемо виставку і коротко розкажемо про речі, які тут представлені - почала урок бібліотекар. Зав.клубом Ганна Юріївна розказала діточкам, які з речей виготовлялися з глини, дерева, скла. Мар"яна Іванівна - вихователь ДНЗ розповіла присутнім про рушники та як їх виготовляли і вишивали в давні часи.
           Потім з дітьми була проведена коротка вікторина.
           На закінчення бібліотекар наголосила дітям - що витвори народних митців варті того, щоб ними цікавитися, захоплюватися й пишатися своїм народом.













Комментариев нет:

Отправить комментарий