среда, 9 мая 2018 г.

                  Травень, це місяць буяння садів, місяць по-літньому теплих ночей, і нескінченних солов"їних пісень... а ще це місяць, коли змовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгоочікуваний, вистражданий мир.
                 Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне з пам"яті людської , не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашизмом.
                  Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.
               
 Ніхто не забутий, на полі ніхто не згорів
                 Солдатські портрети на вишитих крилах живуть.
                 І доки є пам"ять в людей і живуть матері
                Щороку й сини, що спіткнулись об кулі живуть.

          Напередодні Дня Перемоги в бібліотеці разом з клубом проведено урок пам"яті: "А пам"ять священна" з учнями 4-го класу Раківської ЗОШ І-ІІ ступенів, а з учнями 5-го класу усний журнал: "Ріка нашої пам"яті". Звучали теплі слова, вірші про війну. Учні звернули увагу на те, якою саме ціною дісталась перемога та які сліди вона залишила. Всі присутні вшанували пам"ять загиблих хвилиною мовчання.








Комментариев нет:

Отправить комментарий