пятница, 21 марта 2014 г.

Святкування 200 річчя з дня народження Т. Г. Шевченка
        

      Знову прийшла на землю шевченкова весна, а цього року вона – особлива. 9 березня виповнилося 200 років з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Про поета чиї мистецькі осяги на українському небосхилі вже два  століття залишаються недосяжними, ми, здається, знаємо все. Однак вкотре раз спиняємося перед величчю генія: вчитуємося, вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного «Кобзаря». У клубі та бібліотеці-філії с. Раково разом з школою було проведено ряд масових заходів:  оформлено книжкову виставку: «Тарас Шевченко жити буде – поки на землі житимуть люди». І розд. «Тарасові шляхи», ІІ розд. «Лабіринтами творчості», ІІІ розд. «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…» .
 Першими розпочали Щевченськівський тиждень учні 4-6 класів усним  журналом: «Уклін тобі,  Тарасе!».
Тиждень продовжився конкурсом  віршів між учнями 6-7 класів  «Батько Тарас - дітям України».
Літературна година з 8-9 класом: ««Кобзар» не просто книга, а енциклопедія життя». Тиждень завершився  літературно-музичним   вечором: «Палахкотить як свічка праведна душа Кобзаря».
«Щовесни, коли тануть сніги,
І  на небі засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка» - такими словами розпочався літературний вечір.Потім до присутніх з привітальним словом звернувся сільський голова М. Г. Малеш.  Після чого ведучі розпочали вечір з  життєвого та творчого шляху Шевченка. Блукаючи лабіринтами творчості на сцені оживали літературні персонажі з його неперевершених поем та віршів: «Тополя», «Мені тринадцятий минало», «На панщині пшеницю жала», «Катерина», «Заповіт» і т.д. які доповнювалися піснями на слова Т. Г. Шевченка.   
Вечір закінчився такими словами:
«Минуло 200 років від дня народження славного сина українського народу. Але й сьогодні його слово живе поміж нас. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане заповітом для всіх нас: зберегти мову народу, його звичаї, його пісні й пронести все це через віки. Нехай вогонь його душі запалить  у наших серцях іскру Віри, Надії, любові до рідної землі, свого народу».








  

Комментариев нет:

Отправить комментарий