вторник, 16 октября 2012 г.

Клуб "Любисток"

     Гордістю бібліотеки є робота клубу за інтересами «Любисток», який функціонує більше 10-ти років і об’єднує понад 30 членів різних вікових категорій.


      Клуб «Любисток» є осердям просвітницької та дозвіллєвої роботи. Вчитель української мови та літератури Малеш Юлія Юріівна, член районної просвіти, голова просвітянського осередку в школі, активістка бібліотеки, разом з бібліотекою провела пошуково-дослідницьку роботу про перебування Павла Тичини у селі Раково. Матеріали пошуку зібрані окремою папкою. 
   За допомогою читацького активу та членів клубу народознавства зібрано широку інформацію з історії села і оформлено ілюстровану папку «Що в імені твоєму, Раково?». В своїй роботі працівники дослідили, від чого походить сама назва села, описали архітектурну споруду Свято-Миколаївського храму та розкрили топоніми і гідроніми села. Цей матеріал постійно використовується у роботі з користувачами у різних формах.


     Разом з сільським клубом, при якому діє фольклорний колектив «Раківчанка», клуб «Любисток» проводить різні нетрадиційні масові міроприємства. Популяризація творчості місцевих письменників, творів про рідний край, набуває особливого звучання, коли відбувається за безпосередньої участі авторів – під час презентацій їх нових книг, зустрічей з талановитими земляками, серед яких: письменник Петро Ходанич, художники Юрій Мошак, Наталія Граб, депутат Верховної Ради Мошак Сергій Миколайович. 
   Дуже цікаво пройшла родинна зустріч «Бо прийшли до тебе три празники в гості» (Різдвяний вертеп і колядки), свято «Пахне любисток і м’ята».
     Також цікаво пройшла інформина «Звичаєвий календар», конкурс «Скарби з бабусиної скриньки».





Комментариев нет:

Отправить комментарий