вторник, 16 октября 2012 г.

Бібліотека-філія с.Раково Перечинської ЦБС


Моя бібліотека - джерело культури і духовності села Раково 

Король Віталія Юріївна,
завідувачка бібліотеки-філії

Бібліотека разом з клубом розміщена в самому центрі села у новому і просторому приміщенні Фонд бібліотеки складає 10085 примірників книг, книговидача – 15624, число користувачів – 835, з них дітей 125 та 98 – юнацтва.
І ось ви знаходитесь перед дверима моєї бібліотеки, яка ласкаво запрошує:

Зайшовши до приміщеннямилує око куточок «Моя країнаУкраїна» оформлений у поєднанні калини, рушників, українця та українки.

Невеликий кораблик під назвою «Книголюб» запрошує маленьких користувачів у подорож під девізом: « На хвилях книголюб мандрує, цікаву подорож охочим пропонує».

Поряд знаходиться куточок «Веселий Петрик», який до вподоби вихованцям дитячого садочка. Тут діти почувають себе як вдома, де  граються  іграшкамиліплять з пластиліну тощо.

Значну роботу проводить бібліотека з юнацтвом. Цікаво і змістовно пройшла вікторина «Етикет за столом».

Святковою і урочистою  була година патріотизму «Незабутні звуки переможного салюту»
Година краєзнавства: «Зимові свята у звичаях і обрядах»
Популярністю серед користувачів є сімейні зустрічі у бібліотеці.
Разом з сільською радою та ФАПом  проводиться робота з соціально-незахищеними верствами населення: «Якщо людина інвалід». Такі люди обслуговуються на дому, за допомогою спонсорів, волонтерів, активістів задовольняються їхні як матеріальні , так і духовні потреби.

Вже стало традицією кожного року проводити зустрічі в бібліотеці до дня Перемоги з ветеранами війни: «Ветерани війни – наша гордість і біль».


Гордістю бібліотеки є робота клубу за інтересами «Любисток», який функціонує більше 10-ти років і об’єднує понад 30 членів  різних вікових категорій.

Даний клуб є осередком просвітницької та дозвіллєвої роботи. Вчитель української мови та літератури Малеш Юлія Юріівна, член районної просвіти, голова просвітянського осередку в селі Раково, активістка бібліотеки, разом з бібліотекою провела пошуково-дослідницьку роботу про перебування Павла Тичини у селі.
Разом з клубом, при якому діє фольклорний колектив «Раківчанка», бібліотека проводить різні нетрадиційні масові міроприємства.
Так як наш клуб пропагує народні звичаї, традиції, фольклор, то разом з ансамблем «Раківчанка», нас часто запрошують для гостей туристичного комплексу «Воєводино».
Святковий парад казкових героїв присвячений Всеукраїнському дню бібліотек.



9-листопада в бібліотеці пройшло свято писемності і мови.
У вересні на базі бібліотеки пройшов районний семінар-практикум «Любительські об‘єднання та клуби за інтрересами в бібліотеках-філіях».

При бібліотеці діє громадська приймальня, і кожного понеділка голова села проводить прийом громадян.

Комментариев нет:

Отправить комментарий